Výběrová káva Rwanda Owl´spresso z pražírny Nordbeans je zajímavá charakteristikou ořechů, zralého ovoce a borůvek.
Kooperativu Kopakaki-Duteguere založili pěstitelé, kteří žijí v okrese Karongi nedaleko jezera Kivu. Speciálně vytříděny mikrolot pro nejnovější Owl‘spresso vypěstovalo 18 členů kooperativy z vesnice Gitega. Farmáři sklízí ze zhruba 100 - 150 kávovníků, kromě nich pěstují například avokáda nebo banány. Přímo v závodě vede záznamy o denní sklizni certifikovaný Q Grader Oliver Gashema, za námi do Evropy si pak najde cestu to „nejlepší z nejlepšího“. Čerstvé třešně jsou fermentovány 10-12 hodin na vzduchu, po promytí se suší 10 – 15 dní na vyvýšených postelích. Vybrali jsme ji především pro její plné tělo a chutě ořechů borůvek a tmavě zralého ovoce.
- Charakteristika: OŘECHY – ZRALÉ OVOCE – BORŮVKY
- Druh: Arabika (bourbon)
- Proces: Promytý
- Původ: Karongi, Západní provincie, 1850 m n.m.
- Partner: Per Nordby
- Použití: filtr, espresso