Výběrová káva Rwanda NYAMURINDA - vzorek ze švédské pražírny Gringo Nordic je charakteristická tóny meruněk a krému.
V roce 2013 se dvě sestry Francine a Immaculee rozhodly vrátit do svého rodinného domu a založit kávovou farmu, několik let poté, co při genocidě ve Rwandě ztratily celou rodinu. Když přišla jejich první sklizeň, rozhodli se, že jejich dalším krokem bude vybudování vlastní mycí stanice. Nyní nejen vyrábějí a zpracovávají svou vlastní kávu, ale také nakupují kávové třešně ze sousedních farem, zejména z těch, které provozují ženy. Před genocidou proti Tutsiotům vlastnili jejich rodiče kopec zvaný Nyamurinda, který je větší než 20 hektarů. Toto je místo, kde se nachází farma a stanice na mytí kávy a odkud pochází název kávy Nyamurinda Mountain. Třešeň je selektivně sbírá a doručuje do mycí stanice Nyamurinda Coffee Growers (NCG). Třešně se po dobu 12 hodin fermentují. Po fermentaci se pergamen promyje čistou vodou, aby se odstranil veškerý přebytečný sliz, a poté se přenese do sušárny. Pracovníci zajišťují rovnoměrné sušení. Na slunci se suší přibližně 16 až 22 dní.
- Farmář: Immaculee a Nyiramana Francine Mukamana
- Nadmořská výška: 1800 - 2120 m n.m.
- Sklizeň: Květen - Červen
- Cuppingové scóre: 89+