330 Kč vč. DPH
Momentálně vyprodáno
Krajina
Rwanda
Region
Nyaruguru
Chuťový profil
Granátové jablko, Mléčná čokoláda
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, Espresso, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Popis produktu

Výběrová káva Rwanda Nyakizu z pražírny Beansmith.s (Kofárna) s charakteristikou granátového jablka a mléčné čokolády..

O kávě slovy pražírny:

Promývací stanice Nyakizu leží hluboko na jihu Rwandy, v blízkosti hranic s Burundi, hned vedle přírodního lesa Nyungwe. Oblast je proslulá svým vysokým potenciálem v produkci kávy.

Písčito-jílová půda v oblasti je mnohem kyselejší než v jiných částech Rwandy a má bohatou ornici s velkým množstvím organických látek. V údolí proudí jemný vlhký vánek, který je jedním z parametrů ovlivňující kvalitu kávy. Sušení pergamenu může trvat až 35 dní!

Po odstranění slupky a části dužniny byla tato káva fermentována 14-18 hodin v závislosti na okolní teplotě. Následným promytím byl pergamen rozdělen do 4 stupňů kvality od nejtěžších (nejvyšší kvalita) až po nejlehčí (nižší kvalita).

Tato šarže obsahuje pouze nejtěžší pergamen, který byl dále 24x máčen před samotným procesem sušení.

  • Odrůda: Bourbon
  • Nadmořská výška: 1750 - 2100 m.n.m.
  • Oblast: Nyaruguru district - Southern province
  • Acidita: Vyšší acidita
  • Hodnocení
  • Diskuze
  • Zákazníci také nakoupili
Hodnocení celkem
0.0 / 5
Doporučuje
0%
0 z 0 uživatelů
Celkem dotazů
0
0 odpovědí
merchant
merchant
merchant
merchant