Promývací stanice Nyakizu leží hluboko na jihu Rwandy, v blízkosti hranic s Burundi, hned vedle přírodního lesa Nyungwe. Oblast je proslulá svým vysokým potenciálem v produkci kávy.
Písčito-jílová půda v oblasti je mnohem kyselejší než v jiných částech Rwandy a má bohatou ornici s velkým množstvím organických látek. V údolí proudí jemný vlhký vánek, který je jedním z parametrů ovlivňující kvalitu kávy. Sušení pergamenu může trvat až 35 dní!
Po odstranění slupky a části dužniny byla tato káva fermentována 14-18 hodin v závislosti na okolní teplotě. Následným promytím byl pergamen rozdělen do 4 stupňů kvality od nejtěžších (nejvyšší kvalita) až po nejlehčí (nižší kvalita).
Tato šarže obsahuje pouze nejtěžší pergamen, který byl dále 24x máčen před samotným procesem sušení.
- Odrůda: Bourbon
- Nadmořská výška: 1750 - 2100 m.n.m.
- Oblast: Nyaruguru district - Southern province
- Acidita: Vyšší acidita