Výběrová káva Rwanda MUSHONYI z pražírny Orbita je charakteristická tóny melasy, čokolády a vanilky.
Mycí stanice Mushonyi se nachází pouhý kilometr od břehu jezera Kivu. V kopcích v okolí Mushonyi žije a hospodaří 1 200 pěstitelů, kteří v této sezóně dodávají třešně. Farmáři na svých malých pozemcích pěstují v průměru jen asi 300 kávovníků. Mnozí z nich pěstují také banány, eukalyptus a maniok, aby získali další příjem. Mushonyi byla původně postavena armádou. V té době armáda uvažovala o velkých objemech třešní a stavěla na zakázku. Stanice tak má osm fermentačních nádrží, standardní mycí kanál a třídírnu třešní.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1.600 – 1.900 m n. m.
- Mycí stanice: Mushonyi