Srdečně vítáme zpět radost, kterou přináší káva od profíků z Muhondo! Tohle espresso, které připomíná dezert a má plné tělo, dokonale demonstruje sezónnost rwandské kávy, kterou tolik zbožňujeme. V chuti se jmenovitě můžete těšit na pudinkovou sladkost, čokoládové aroma a třešničku na dortu - doslova!
Společnost Muhondo Coffee Company se nachází v okrese Gakenke v severní provincii Rwandy a provozuje tři zpracovatelské stanice: Muhondo a Bukonya v Gakenke a Bwisige v okrese Gicumbi. Tyto stanice, které spolupracují s více než 3 200 drobnými zemědělci, jsou klíčovým zdrojem pro komunitu - vytvářejí pracovní místa pro ženy a mladé lidi a zároveň poskytují zemědělcům vybavení, mikrofinanční půjčky a dodávky čisté vody. Stanice Muhondo, která obsluhuje 1215 místních pěstitelů, poskytuje v kávové chuti hladkou, máslovou strukturu, kterou jsou nejlepší rwandské kávy proslulé. Díky vyvážené kyselosti, která doplňuje hutnou karamelizovanou čokoládovou sladkost, se nemůžeme dočkat, až si Muhondo vychutnáte i vy!
Káva se zpracovává oblíbenou promytou metodou, která kávě propůjčuje jedinečné chutě - kávy bývají ovocnější a vyváženější. Kávové třešně se sbírají selektivně a ručně. Poté krátce odpočívají ve vodě, kde se odstraní plovoucí části. Poté putují do depulperu, kde se odstraní vnější vrstva třešní. Opět se fermentují ve vodě, aby sladký sliz změkl. V posledním kroku se propláchnou ve vodních kanálech, aby se odstranil sliz a mohly se později sušit na afrických postelích do dosažení optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1.850 - 2.200 m n. m.
- Producent: Muhondo CO-OP