Nová Rwanda od Koppi pro každého kávomila, který má raději ovocnější kávičky. Těšit se můžete na velmi čistou kávu s výraznou ovocností. V chuti najdete tóny broskve, jablka a karamelovou sladkost v závěru.
Káva ze zpracovatelského závodu Mahembe bylo jednou z prvních rwandských káv, kterou jsme kdy měli v nabídce. A letos to byla opět jasná volba.
Justin Musabyimana se věnujeme pěstování kávovníků a sdružuje okolní farmáře z regionu Nyamasheke, kteří mu do závodu Mahembe dodávají precizně vytříděné kávovníkové třešně, které se zpracovávají výhradně promytou metodou. Nutno podotknout, že Justin investoval mnoho financí do vzdělávání svých zaměstnanců, ale také dodavatelů, aby bylo výsledné kafe té nejvyšší kvality.
Prvním krokem ve zpracování třešní je tzv. floating. Třešně se umístí do nádrží s vodou a ty nekvalitní vyplavou na hladinu. Nejsou ale vyhozeny. Tyto defektní třešně se prodávají na komoditním trhu. Po tomto kroku jsou zdravé třešně oloupány a se zbytky dužiny za sucha fermentovány po dobu 12 hodin. Fermentace v kávě příjemně vykreslí šťavnaté chutě. Pro zastavení fermentace se třešně pošlou vodními kanály a 16 hodin se namáčejí v pitné vodě. Sušení zabere přibližně 21 dnů a provádí se na afrických postelích.
- Nadmořská výška: 1.900 m n. m.