Výběrová káva Rwanda Macuba od slovenské pražírny Coffeein. Chuťový profil kávy obsahuje tropické ovoce a citrusy.
Tělo kávy je intenzivní a ovocné. V chuti dominuje acidita tropického ovoce a citrusů. Dochuť kávy je dlouhá, připomínající černý čaj a grapefruit. Skvělá káva na filtr a ovocné espresso.
Zpracovatelská stanice Macuba leží v regionu Nyamasheke, na jihu země, poblíž hranic s Burundi a chráněného pralesu Nyungwe. Tento region je známý svými zdravými, šťavnatými a sladkými kávami. Je to díky skloubení skvělých podmínek, jako jsou vysoká nadmořská výška, půda bohatá na minerály a množství srážek. V neposlední řadě jsou to i samotní farmáři, kteří sbírají a předávají jen ty nejkrásnější a nejlepší výzdobu třešně ze své úrody. Sběr probíhá od března do června a je samozřejmě ruční. Drobní farmáři z regionu předávají svou úrodu do zpracovatelské stanice (Macuba), která je férově vyplatí a přebírá péči o jejich třešně.
Farmáři odvedli svůj kus práce a následuje práce lidí ve zpracovatelské stanici. První krok je manuální. Pracovníci vyhazují mírně přezrálé nebo nedozrálé třešně a zůstávají tak už opravdu jen ty nejkrásnější. Následuje káď s vodou, kde se méně kvalitní třešně oddělí (ne všechny defektní se dají vidět vizuálně). Ty zdravé putují dál a cestou se vylúpávajú kávovníkové zrna z třešně. Zrnka s kusy dužiny míří do fermentační kádě, kde se fermentují 12 hodin. Fermentace se postará o zbylou dužinu, která opadne, a tím dostaneme čisté zrna. Následuje sušení na přímém africkém slunci, které trvá cca 14 dní.
Na konec kávu stačí kávu namlít a uvařit si ji svou oblíbenou metodou. Po vypití se tento krásný koloběh uzavře :-)