Výběrová káva Rwanda Kolumbie EASTER COFFEE z německé pražírny Wildkaffee Rösterei je charakteristická sladkou, krémovou chutí s tóny griliáše.
Pro letošní velikonoční svátky vybral tým pražírny Wildkaffee Rösterei velmi speciální kávu. Letošní velikonoční káva je směsí káv ze dvou zemí, a to Rwandy a Kolumbie. Veselé Velikonoce!
Rwanda:
- Region: Ngororero
- Odrůda: Bourbon, Caturra
- Nadmořská výška: 1300 m.n.m.
- Způsob zpracování: naturální
Oblast, kde leží Ngororero, má velký potenciál pro skvělé, ovocné a sladké profily. Nachází se přímo vedle stanice Matyazo. Třešně, které producenti doručí do promývací stanice jsou roztříděny podle kvality a odstraněny nedozrálé kusy. Na tuto práci je přesně vycvičený tým lidí. Kvůli velkému množství promývacích stanic je zde velká konkurence. Proto stanice musí brát prakticky všechny dodávky kávy od producentů, protože jinak by dodávali do konkurenčních stanic.
Kolumbie:
- Region: Huila
- Odrůda: Colombia, Castillo
- Nadmořská výška: 1300 m. n. m.
- Způsob zpracování: promyté
Producenti Kolumbie nakupují kávu od několika farmářů z celé oblasti Huila. Region má díky nadmořské výšce a půdě výborné podmínky pro pěstování kávy. Působí zde mnoho menších farmářů a přes 300 000 lidí je zde na pěstování kávy příjmově závislých. Kolumbie vyrábí a vyváží kávu proslulou plnějším tělem, jasnou ovocitostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století. Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografické podmínky, které na oplátku produkují vlastní jedinečnou chuť kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti, mezi všemi svými různými regiony, Kolumbie produkuje čerstvou kávu téměř po celý rok.
Tato velikonoční káva je vhodná pro všechny způsoby přípravy.