Nová ovocná Rwanda na espresso od Beansmith.s pro každého kávomila, který má raději ovocnější kávičky. Těšit se můžete na velmi čistou kávu s výraznou ovocností. V chuti najdete tóny ovocných bonbónu, čerstvých ostružin a karamelovou sladkost v závěru.
Zrnka pochází ze zpracovatelské stanice Karambi. Ta se nachází v sektoru Karambi v okrese Nyamasheke v západní provincii a hraničí s národním parkem Nyungwe Forest. Byla postavena v roce 2016 a k dnešnímu dni je jedinou stanicí, kterou společnost Rwacof postavila od základů. Nadmořská výška v regionu začíná na 1 700 metrech a sahá až do 2 000 metrů nad mořem. Promývací stanice se nachází čtyři hodiny jízdy autem západně od Kigali. Na vrcholu kopce, jako brána do stanice Karambi, se nachází velká škola, která se také jmenuje Karambi. Škola má širokou škálu ročníků od základní školy až po střední školu. Projít touto rušnou, energickou branou bez povšimnutí prostě není možné.
Po nákupu třešní od producentů je společnost Karambi podrobí přísnému třídění. Pracovníci promývací stanice nejprve odstraní méně kvalitní třešně pomocí tzv. floatingu, kdy se káva nechá na pár hodin ve vodě a nezralá zrníčka vyplavou na povrch. Poté speciálně vyškolený personál vizuálně zkontroluje zbývající třešně, zda nemají vizuální vady. Po vytřídění se třešně rozvlákní na pinhalském rozvlákňovači, který před fermentací odstraní až 80 % dužiny. Kávové třešně v pergamenu se pak 10 hodin fermentují, následně se promyjí čistou vodou a poté se vysuší na slunci na vyvýšených afrických postelích. Během sušení se káva pravidelně třídí, aby se odstranily nedokonalosti, a prosívá se, aby se zajistilo rovnoměrné sušení.
- Nadmořská výška: 1700 - 2000 m n. m.