Tato promytá Rwanda od slovenské pražírny Mlsnacava vám sebere všechny slova z úst. Tady si totiž na své přijdou jak milovníci ovocných a kyselých tónů, tak milovníci květinových a sladkých tónů. První doušek vás zahltí chutí šťavňaťoučkých meruněk a lesních malin. Druhý doušek vám zase bude připomínat vůňi jasmínového květu a skořici. Prostě chuťový orchestr v jednom šálku.
Rwanda má ideální podmínky pro pěstování kávy, mezi které patří vysoká nadmořská výška, pravidelné srážky, vulkanická půda s dobrou organickou strukturou a hojnost Bourbonu. Drtivou většinu kávy z Rwandy produkují drobní pěstitelé, jejichž počet se odhaduje přibližně na půl milionu a kteří mají často pozemky, jež nejsou větší než jeden hektar na rodinu. Káva se pěstuje ve většině částí země, přičemž zvláště rozsáhlé farmy jsou podél jezera Kivu a v jižních provinciích.
Organizace rwandských zemědělců směřuje ke sdílení služeb centralizovaných mokrých mlýnů - neboli mycích stanic na zelenou kávu. Kvetení probíhá od září do října a sklizeň od března do října. Přičemž dodávky začínají v srpnu až prosinci. Kamina je malá vesnice ve stejné oblasti jako Gatare. Káva vyprodukovaná zemědělci v Kamině a blíže ke Kamině se zpracovává v Gatare, kde se z ní oddělují jednotlivé šarže.
Při zpracování promytou metodou jsou třešně nejprve loupačkou zbaveny slupky a dužiny za pomoci kovových disků. Následně jsou zrna fermentována v tancích, což umožňuje oddělení pozůstatků dužiny. Poté probíhá promývání zrn vodou, aby byly odstraněny zbývající zbytky cukru. Káva je poté sušena na slunci nebo pomocí mechanických sušiček a vyznačuje se čistším profilem a vyšší aciditou s rozvinutými ovocnými chutěmi.
- Nadmořská výška : 1.500 - 1.800 m n. m.