Výběrová káva Rwanda Kamajumba (espresso) z pražírny Candycane coffee s charakteristikou červeného jablka, ostružiny a ibišku.
Farma se nachází na úpatí pohoří u jezera Kivu, v oblasti Nyamasheke. Farmy ve Rwandě jsou většinou velmi malé a roste na nich jen kolem 300 kávovníků. Farmáři tedy dovážejí své sklizně do centrálních stanic, kde jsou vytříděny do větších lotů. Je velmi nezvyklé mít lot vybraný čistě z jedné farmy jako je to u této kávy. Farma Kamajumba patří paní Umwizeye Furaha, která vlastní celkem tří velké farmy v oblasti. Sklizená káva se zpracovává klasickou promytou metodou ve stanici Murondo. Chladné počasí v oblasti napomáhá při kontrole správného průběhu fermentace. Po zpracování se káva suší na afrických postelích po dobu až 21 dní. Káva ze Rwandy je typická pro svou sladkost a komplexností chutí.
Aromatika červeného jablka, ibišku a růže. Tóny zralé ostružiny a švestky. Velmi hutná a sladká káva.
- producent: Umwizeye Furaha
- nadmořská výška: 2000 m.n.m.
- odrůda: Red Bourbon
- sklizeň: 2017
- cuppingové skóre: 87.5