Výběrová káva Rwanda INTANGO z nizozemské pražírny Shokunin Coffee Collective je charakteristická tóny levandule, ananasu, jahod, lískových oříšků a černého čaje.
Intango (vyslovuje se "Inango") je malá zpracovatelská stanice na okraji jezera Kivu. Kdysi bylo součástí kooperace, které vyhrálo Rwandský Cup of Excellence v roce 2014. V dalších letech převzal stanici Gilbert Gatali. Gilbert, vyrůstající v Kanadě, se vrátil ke svým africkým kořenům jako dovozce kávy. Pak pokračoval v pomoci farmářům jako manažer první rwandské farmářské společnosti zaměřené na export výběrové kávy. Nakonec po 13 letech nepřímého řízení kvality, si on a jeho nejlepší přítel Gervais plní své sny o provozování vlastní zpracovatelské stanice. Mycí stanice pracuje pouze se 400 farmáři, takže má Gilbert nad všema dohled. Gilbertovým záměrem bylo vytvořit společný výchozí bod pro farmáře, zaměstnance a komunitu, aby se spojily, pozitivně rostly a změnili svůj život. Gilbert investuje do kvality a udržitelnosti životního prostředí (organické hnojení a stíny stromů). Vyjímkou pro něj není zaměstnávání žen na manažerských pozicích.
- Farmáři: 400 drobných farmářů
- Zpracovatelská stanice: Intango
- Oblast: Kibaya, Musasa, Gishyita, Karongi
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1500 – 2000 m n. m.
- Odrůda: Red Bourbon