Výběrová káva Rwanda HUYE MOUNTAIN NATURAL z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny javorového sirupu a borůvek.
Rwanda je země 1000 kopců a je požehnána ideálními podmínkami pro pěstování kávy: vysoká nadmořská výška, pravidelné srážky a bohatá půda. Kávu z mycí stanice producenta Davida Rubanzangabo The Barn praží od roku 2013 a již druhým rokem je zpracovaná naturálně. David už mnohokrát vyhrál Cup of Excellence.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1700 - 2200 m.n.m.
- Producent: David Rubanzangabo