Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Rwanda GITWE

od Beansmith.s

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Beansmith.s
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda
Region
Rwanda - Karambi
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Černý čaj, Grep, Multivitamin
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Česká pražírna Beansmith.s připravila krásně ovocnou Rwandu, která se výborně hodí na jarní popíjení. Tělo kávičky formují intenzívní ovocné tóny grepu a multivitaminového džusu, které dodávají výslednému šálku charakteristickou kyselost. Těšit se můžete i na voňavý závěr černého čaje. Prostě parádní káva na filtr.

Stanice Gitwe, která se rozkládá na ploše menší než 1 hektar, je požehnána tím, že se nachází na vrcholu horského údolí ve výšce téměř 2 000 metrů. Pouhé 3 km od Gatare a nedaleko města Kamina v oblasti Karambi, Gitwe je název pozemku, na kterém je stanice postavena. Postavena byla relativně nedávno v roce 2016 a v roce 2018 ji koupila společnost RTC. Přestože se jedná o malou stanici, na roční produkci 500 tun třešní v Gitwe se podílí 1020 farmářů, z nichž všichni prošli školením v rámci školicího programu RTC, a to ve vysoké kvalitě. Velikost farem se pohybuje od pouhých 150 kávovníků až po 6000 (2,5 hektaru). Ačkoli většina farem je od stanice vzdálena 2-3 km, mnoho farmářů je starších a s omezenou pohyblivostí, a proto je oblast obsluhována společností RTC prostřednictvím 15 sběrných míst třešní. 

Metoda zpracování kávy honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj. 

  • Nadmořská výška: 1760 m n. m.

Další kávy od Beansmith.s

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice