Česká pražírna Beansmith.s připravila krásně ovocnou Rwandu, která se výborně hodí na jarní popíjení. Tělo kávičky formují intenzívní ovocné tóny grepu a multivitaminového džusu, které dodávají výslednému šálku charakteristickou kyselost. Těšit se můžete i na voňavý závěr černého čaje. Prostě parádní káva na filtr.
Stanice Gitwe, která se rozkládá na ploše menší než 1 hektar, je požehnána tím, že se nachází na vrcholu horského údolí ve výšce téměř 2 000 metrů. Pouhé 3 km od Gatare a nedaleko města Kamina v oblasti Karambi, Gitwe je název pozemku, na kterém je stanice postavena. Postavena byla relativně nedávno v roce 2016 a v roce 2018 ji koupila společnost RTC. Přestože se jedná o malou stanici, na roční produkci 500 tun třešní v Gitwe se podílí 1020 farmářů, z nichž všichni prošli školením v rámci školicího programu RTC, a to ve vysoké kvalitě. Velikost farem se pohybuje od pouhých 150 kávovníků až po 6000 (2,5 hektaru). Ačkoli většina farem je od stanice vzdálena 2-3 km, mnoho farmářů je starších a s omezenou pohyblivostí, a proto je oblast obsluhována společností RTC prostřednictvím 15 sběrných míst třešní.
Metoda zpracování kávy honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.
- Nadmořská výška: 1760 m n. m.