S novou výběrovkou GAKENKE přichází pražská pražírna BeBerry. Ponořte se do ovocného světa chutí čerstvých malin a červeného rybízu a zralého šípku.
Kávu v Burundi produkují téměř výhradně drobní pěstitelé. Burundi se díky svým mimořádně sladkým, čistým a často květinovým kávám každým rokem stále více prosazuje na mapě výběrových káv. Káva má pro rodiny i celou zemi zásadní význam. Přispívá ke zlepšení a rozšíření infrastruktury a zlepšuje výdělečný potenciál celého národa. Stanice Gakenke byla postavena v roce 1991. S 224 sušícími stoly může stanice zpracovat až 750 metrických tun třešní za sezónu. Stanice má 2 nádrže na vodu, 10 fermentačních nádrží a 2 máčecí nádrže. Stanice se zaměřuje na produkci výběrových káv, které jsou šťavnaté, květinové s charakterem černého čaje, lesním ovocem a karamelovou sladkostí. Stanice Gakenke má 2685 registrovaných farmářů, rozmístěných na 22 kopcích v obci Gatare v provincii Kayanza. Ty jsou organizováni ve skupinách po 30 lidech v čele s vedoucím, aby se usnadnila komunikace a organizace se zpracovatelskou stanicí. Farmáři vlastní obvykle v průměru 250 stromů.
Většina kávovníků v Burundi je z důvodů kvality Bourbon. Stárnutí kávovníků v Burundi je velmi velkým problémem. Mnoho farmářů má stromy starší 50 let, ale u malých pozemků k obhospodařování je obtížné ospravedlnit úplné vyřazení kávovníků z produkce na 3–4 roky, tolik by trvala první sklizeň nové výsadby. S cílem povzbudit farmáře k renovaci jejich výsadeb, Greenco zakládá školky a prodává sazenice farmářům za cenu nebo pod výrobní cenou.
- Nadmořská výška: 1250-2000 m n.m.
- Farma: Gakenke