Výběrová káva Rwanda FROSTED KIWI z pražírny DAK Coffee Roasters je charakteristická tóny kiwi, zeleného jablka a černého čaje.
Spojení podnebí západní provincie Rwandy, kde se nachází zpracovatelská stanice Gitesi a odrůdy red bourbon přináší této kávě nezaměnitelnou ovocnou šťavnatost. Stanici Gitesi provozují otec a syn Alexis a Aime Gahizi, kteří začali pracovat s kávou v roce 2005 a k dnešnímu dni spolupracují s více než osmnácti sty farmáři ve své lokalitě a snaží se co nejvíce podpořit rozvoj zdejší komunity. Důležitým faktorem je pro ně i udržitelnost - moderní systém nakládání s odpadními vodami a výroba organického hnojiva z kávové drti. Provozují také pilotní program, v jehož rámci se drobní pěstitelé mohou učit pěstovat různé druhy zeleniny, což jim zajišťuje určitý příjem i mimo sezónu kávy.
Káva ve zpracovatelské stanici prošla procesem promývání. Po odstranění slupky z kávových třešní se 10-12 hodin fermentovala a následně se zbytky dužiny znovu promyly v nádrži s čistou vodou po dobu 16 hodin. Zrnka se sušila na vyvýšených afrických postelích, jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Producent: Alexis a Gaime Gahizi