Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Rwanda BUGOYI

od Kaan

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Kaan
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda
Region
Rutsiro
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Černý čaj, Grep, Pomelo
Cuppingové skóre
85/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Lehká a šťavnatá anaerobka ze Rwandy od slovenské pražírny Kaan dozajista zaujme každého nadšence ovocných filtrů. Rwandské kávy jako je tato nabízí díky unikátnímu terroiru kombinaci kyselkavých ovocných tónů a vyváženého sladkého tělaAnanerobní zpracování navíc dodává celkové chuti pořádný říz, a tahle kávička je tedy pro každého, kdo hledá neotřelé chuťové dobrodružství a chce si při pití kávy připadat jako na procházce citrusovou zahradou. Ve svém šálku pak ucítíte intenzivní grepfruit a pomelo doplněné lahodným černým čajem.

Bugoyi je mimořádně zajímavá káva odrůdy Red bourbon, která je známá svou vysokou produkcí. Pochází od několika farmářů z oblasti Rutsiro, kde se sklízí ručně. Třešně se dále zpracovávají v Bugoyi CWS (Central Washing Station), která se nachází ve vesnici Buhimba. Tam se soustřeďují hlavní ekonomické aktivity z okolí. Řídí ji Emmanuel Rusatira, který razí filozofii, že farmáři jsou jeho šéfové, ne on jejich. Jeho podnikání v oblasti zpracování kávy totiž závisí na jejich produkci a kvalitě třešní, které mu přinášejí ke zpracování. Proto jim pomáhá zlepšit život tím, že je podporuje ve vzdělávání, aby za svou kávu dostali lépe zaplaceno. 

Anaerobní proces zpracování kávy je  metoda, která klade důraz na fermentaci zrn za omezeného přístupu kyslíku. Zrna jsou umístěna do nádoby s minimálním množstvím vzduchu, což podporuje vznik specifických chuťových a aromatických profilů. Fermentace probíhá pomalu a kontrolovaně, což umožňuje unikátní enzymatické interakce mezi zrny a přirozenými cukry. To vede k vytváření nových a neobvyklých chuťových složek. Po dokončení fermentace jsou zrna důkladně vyčištěna a sušena. Sušení může probíhat na slunci nebo za použití speciálních sušiček. Výsledkem anaerobního zpracování je káva s komplexními a neobvyklými chutěmi, které často zahrnují kombinace ovoce, květin a koření. Tato metoda navíc vytváří prostor pro stále nové a překvapivé chuťové kombinace, které mohou zcela změnit vnímání toho, co káva může nabídnout.

  • Sklizeň: duben - červen 2022
  • Nadmořská výška: 1.500 - 2.100 m n.m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice