Osvědčená klasika Red Brick ESPRESSO blend z britské pražírny Square Mile znovu přichází v novém kabátu. Tentokrát se jedná o směs promytých káv z Peru a Kolumbie. V šálku poté najdeme tóny pomeranče, čokolády a mandlí. Lahodné a lehce ovocné espresso, prostě něco, co musíte mít!
Letošní lot El Pato z oblasti Cajamarca v Peru je mikroregionální směsí, která se skládá ze sklizně drobných pěstitelů z okolních vesnic. Po velkém úspěchu v loňském roce se El Pato vrací a vnáší do této směsi spoustu chuti. Tato káva přesněji pochází z nového dodavatelského řetězce, a to od partnera Origin Coffee Lab (OCL).
Název farmy Magdalena v regionu Huila v Kolumbii je odvozen od řeky Magdalena, která je úžasným přírodním zdrojem v této oblasti. Řeka Magdalena teče od jihu k severu, je dlouhá téměř 1 000 kilometrů a 80 % kolumbijské populace žije na březích této řeky nebo některého z jejích přítoků. Důležité je, že spojuje vnitrozemí země s Karibským mořem. Údolí řeky Magdalena je neuvěřitelně bohaté na biologickou rozmanitost, zahrnuje ohrožené živočichy, a dokonce i druhy, které se vyskytují pouze zde, a hostí ekosystémy včetně mokřadů, suchých lesů a deštných pralesů.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.