Qunqana je báječná káva s výraznou ovocnou chutí tropického ananasu, šťavnatých lesních plodů a citrusů. Jedná se o vůbec první medově zpracovaná kávové zrnka, která Scott Rao ve své pražírně Prodigal napražil přesně tak, aby plně vynikl jejich bohatý chuťový potenciál. Nenechte si tuto jedinečnost ujít a přivolejte zpět vaše vzpomínky na prosluněné léto!
V Prodigal Coffee jsou jednoduše nestranní, co se týče procesu, pokud jsou ovšem chutě čisté. Qunqana jistě svým profilem potěší i milovníky promyté kávy, kteří se nebojí lehce experimentovat. Společnost Qunqana, kterou založili bratři Asefa Dukamo Korma a Mulu Geta Dukamo Korma, se nachází ve známém kávovém ráji, Sidamě, jež je považována za srdce kávové země. Qunqana mimo jiné také slouží jako výdejní místo pro nespočet drobných pěstitelů, kteří žijí v okolí. Tím dochází k šíření povědomí o výběrové kávě v oblasti.
Medové neboli honey zpracování je metoda, při níž se čerstvé kávové třešně zbaví slupek, ale nechají se usušit bez promytí. Část plodů zůstane zachována, ale zdaleka ne tolik jako při přírodním procesu. Většina třešní je pryč, ale zbývající zlatavý lepkavý sliz připomíná med, odtud pochází název procesu. Jednou z výhod pro výrobce je, že se při medovém zpracování spotřebuje mnohem méně vody, což z této metody činí skvělou volbu pro farmy a stanice, které nemají přístup k vodnímu zdroji. Díky tomu, že se plody nechají na zrnu zaschnout, mohou být při mletí fyzicky odstraněny, místo aby byly smyty, jak je to typické pro promyté kávy. Výsledná káva má lehce nasládlou chuť.