Výběrová káva Peru VICTOR GAVIDIA z italské pražírny Gardelli Specialty Coffees je charakteristická tony mučenky, pomeranče, mandlí, cedru a rozinek.
Victor Garcia Gavidia vlastní tři hektary půdy v Alto Pirias v Chirinosu. Victor pěstuje především odrůdu Castillo. V některých částech farmy se také pěstuje odrůda Caturra, ta se sklízí samostatně. V předchozích letech Victor produkoval promyté kávy a kvůli vlastnostem odrůd pěstovaných v kombinaci s promytým procesem nezískala velká část sklizené kávy více než 84 bodů. V letošním roce však Victor ve stopách svého souseda, Eli Espinozy Soberóna, začal pro veškerou svou kávu používat naturální metodu zpracování. Victor se rozhodl přejít na naturální zpracování, protože pomohlo zvýšit kvalitu kávy, přičemž jeho káva trvale dosahovala 86 bodů a více. Pro farmáře to znamená, že může zvýšit příjem a ziskovost provozu farmy. Na farmu se najímají sběrači na sklizeň kávy. Následně třešně dvakrát promyjí. Káva se suší na vyvýšených postelích po dobu 30 až 35 dnů. Kávová odrůda Caturra byla vyvinuta Alcides Carvalho Coffee Center IAC, Instituto Agronomico ve státě Sao Paulo v Brazílii.
- Producent: Victor Gavidia
- Oblast: Chirinos
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1850 m n.m.
- Odrůda: Caturra
- Sklizeň: Červenec 2020
- Cuppingové scóre: 87.50