Parádní bezkofeinové kafe na filtr! Tato zrnka z Peru jsou ideální pro každého, kdo má rád sladké kafe s oříškovou dochutí. Příjemný decaf v sobě ukrývá tóny hrušky, karamelu a mandlí. Nejlepší na něm je, že si jej můžete dopřát třeba i večer.
Cílem pražírny Square Miles v Peru je konkrétní spolupráce s jednotlivými farmáři, bez ohledu na to, jak malé jsou jejich farmy. Tento lot pochází ze skupiny farmářů La Bermeja v oblasti Tabaconas. Svou úrodou do tohoto lotu přispěli například farmář Roybel Jaramillo. Rodina Jaramillových společně obhospodařuje téměř 8 ha kávovníků, které jsou roztroušené na 7 individuálních farmách. Třešně sbírají typickým peruánským stylem – skupinky sběratelů se střídají na farmách. Tímto způsobem jsou do sběru zapojeni jak rodinní příslušníci, tak sousedi.
Po sklizni byly třešně uzavřeny do fermentačních nádob, které byly následně naplněny oxidem uhličitým. Oxid uhličitý katalyzuje enzymy, které se účastní na přeměně sacharidů přítomných v kávových třešních. Tato fermentace obvykle probíhá 24-96 h a pro dosažení optimálního výsledku je nutné sledovat základní parametry jako je teplota, tlak, obsah vzduchu a oxidu uhličitého. Díky tomuto procesu jsou v kávě zvýrazněny ovocné, vinné a květinové tóny. Tento druh experimentálního zpracování se nazývá karbonická macerace. Následuje již klasické promyté zpracování, při kterém jsou třešně loupány, dále putují do promývacího kanálu a jsou sušeny na afrických postelích.
- Nadmořská výška: 1 700 – 1 800 m n. m.