Zlepšete si den touto kávou z Peru, kterou si pro vás připravila německá pražírna Fjord Coffee Roasters. V šálku této promyté kávy hledejte sladké aroma mléčné čokolády, svěží klementinky a šťavnaté třešně. Ochutnejte tuto osvěžující kávičku i vy!
Severní část Peru má díky pohoří And a blízkosti rovníku teplé klima, úrodnou půdu a hustou vegetaci. Je to oblast s velkým kulturním bohatstvím a plná tradic, které si obyvatelé dokázali uchovat dodnes. V této severní oblasti vyniká region Cajamarca svou geografickou rozmanitostí, která sahá od andských ekosystémů až po vysokohorské lesy s velkou krásou. Zdejší pastviny jsou známé tím, že poskytují skvělé prostředí pro chov dobytka a produkci chutných mléčných výrobků. Díky tomu je zde velmi snadné se zamilovat do zdejší gastronomie, ale v neposlední řadě také do kvality kávy! Provincie Cutervo je známá svými nádhernými mračnými lesy, vřesovišti a suchými lesy chráněnými národním parkem Cutervo. Nejdůležitějším zdrojem je voda a díky ní může velká část obyvatel pěstovat kávu. Hojně se zde pěstuje také cukrová třtina, rýže, ovocné stromy a také chová skot převážně pro produkci mléka. Místní obyvatelé uznávají, že turistické atrakce, jako je palmový les, průzkum jeskyní a pozorování ptáků, jsou pro komunitu přínosné, přinášejí rozvoj a podporují místní ekonomiku.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1800 - 2000 m n. m.