Výběrová káva Peru LISAURA z dánské pražírny Tane Roasters Collective je charakteristická tóny černého čaje, mandarinek a mléčné čokolády.
Lisaura působí jako skromná a trochu stydlivá osoba, zároveň srdečná a pohostinná. Lisaura S. Bautista vlastní 3 hektary půdy věnované produkci kávy v Las Pirias v Chirinos. Ona, její manžel a jejich 3 děti žijí na farmě. Hlavní odrůdou, kterou pěstuje, je Mundo Novo, díky které má její káva odlišný chuťový profil od sousedních farem. Lisaura před promytím kávu fermentuje 2-3 dny v malé betonové nádrži. Káva se poté suší v sušicím stanu pokrytém modrým plastem, který podle ní udržuje teplotu lépe než průhledný plast, po dobu asi 15 až 20 dnů. Odrůda Mundo Novo není v okolí tolik běžná jako třeba Caturra nebo Castillo.
- Oblast: Las Pirias, Chirinos
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1800 - 1900 m.n.m.
- Odrůda: Mundo Novo