Výběrová káva Peru JOEL MARIN z české pražírny Dos Mundos je charakteristická tóny švestkového koláče, marcipánu a kakaa.
Farmář Joel Marin se svojí rodinou žije a pracuje na farmě La Palta. Farma je střední velikosti, rodina obhospodařuje 4 ha pozemků s kávovníky, ale během sklizňových měsíců, od června do října, zde vypomáhá dalších 8 zaměstnanců. Farma je položena v nadmořské výšce 1 800 m n. m. Nyní se ale ukazuje, že změna klimatu a kolísání teplot způsobují pozemkům v této nadmořské výšce problémy. Sucha jsou stále častější, takže jedním z klíčových způsobů, jak pomoci zmírnit rizika plynoucí ze změny podnebí, bylo vysazení stínových stromů kolem pěstitelských oblastí. Stejně tak pomáhá i účinné zavlažování a hnojení půdy.
Jakmile se kávová třešeň utrhne, nechá se 12 hodin odpočívat v uzavřených sáčcích ve stínu, než se rozdrtí. Poté jsou třešně fermentovány po dobu 30 hodin, než se promyjí a usuší na afrických postelích po dobu 18-22 dnů.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Farmář: Joel Marin