Výběrová káva Peru FRUTOS DEL CORCOVADO z pražírny Coffeelab je charakteristická tóny citronové trávy, rooibosu a angreštu.
Severní kávová oblast Peru, Cajamarca, je stále známější díky vynikajícím kávám. Jejich kolega z týmu Cultivar, Dreyde Delgado, pochází z venkova v této oblasti a je to právě on, kdo poskytuje zemědělcům technickou pomoc se specifickým zaměřením na postupy po sklizni. Drey je skutečným odborníkem, pokud jde o zpracování speciálních káv. A obzvláště ho zajímá zdokonalování zpracovatelských postupů zemědělců a vypracovávání protokolů, které maximalizují výraznost chuti dané odrůdy.
Chontalí je součástí horní části povodí řeky Huayllabamba, díky čemuž je půda v této oblasti velmi úrodná. Existence několika ekologických oblastí v různých výškových pásmech v Chontalí a jeho zvlněný a členitý reliéf podporují výskyt rozsáhlých oblačných lesů. Ty poskytují velkou rozmanitost fauny a flóry, která má hospodářský, vědecký a kulturní význam. V horském řetězci, který protíná Chontalí, se nachází hora Corcovado, nejvyšší a nejtajemnější ze všech. Na počest této hory je pojmenován tento pozemek. Tato hora je místními obyvateli považována za strážce a je domovem řady léčivých rostlin, jeskyní a vodopádů.
O hoře Corcovado koluje řada legend. Jedna z nich vypráví o zlatém městě na vrcholu hory. O lidech, kteří se odvážili dojít až na samý vrchol a podařilo se jim dostat dovnitř hory, o níž už nikdo nikdy neslyšel. Jiná pověst vypráví, že pokud se někdo rozhodne vystoupit na její vrchol, hora to pozná a způsobí, že bude pršet a bude zataženo, aby tomu dotyčnému zabránila. Každopádně pravdou je, že Corcovado si rodiny váží, protože vědí, že je to životní prostor pro zvířata a stromy, které kromě toho, že poskytují dřevo, jsou zodpovědné za uchovávání vody a zajišťují tento zdroj v dobách sucha.
- Nadmořská výška: 1800 - 2100 m n. m.