Friedhats se opět vydali ke břehům peruánského jezera Titicaca, odkud nám přiváží opravdu exkluzivní zrnka odrůdy Geisha od slavného pěstitele Flavia Ccori. Až se této královny mezi odrůdami napijete, přemístí vás do živých ulic města Puna, kde za teplého letního večera popíjíte zelený ledový čaj s kousky grepu. Najednou spatříte pouliční stánek, kde se prodává osvěžující cuba libre v plastových kelímcích s plátkem limetky. Přesně tak chutná tato jedinečná káva.
Ačkoliv se Friedhats snaží milovat všechny své "odrůdové děti" stejně, Gesha je stejně ten premiant, co vždycky dostane samé jedničky s hvězdičkou. O to víc, když pochází z farmy Rosas Pata, kterou spravuje farmář Flavio Ccori, který pravidelně soutěží se svými kávami v elitní soutěži Cup of Excellence.
Peru bylo ve světě výběrových káv dlouho opomíjeno, jelikož se země orientovala na trh s tmavě praženou kávu do směsí. I v těchto směsích se však postupně objevovaly nesporně vysoce kvalitní kávy, které si nakonec vydobyly pozornost a Peru pohltilo pěstování výběrovky. Farmáři jsou tak nyní motivováni věnovat více času pěstování a zpracování vysoce kvalitních káv a nových odrůd.
Způsob zpracování této kávičky je pečlivě řízený proces, který začíná výběrem nejzralejších třešní. Po 24hodinové fermentaci celých třešní následuje loupaní zrn a další suchá fermentace trvající 30 až 36 hodin, která této kávě dodává její charakteristickou živou sladkost. Po dokončení fermentačního procesu je káva pečlivě omyta a následně sušena ve sklenících po dobu 10-12 dní, čímž se zajistí, že každé zrno si zachová svou jedinečnou chuť a aroma.
- Nadmořská výška: 1.780 m n. m.