Sladká serenáda! To je doslova tato káva od Chroast z Peru. Díky medové metodě, kterou byla tato káva zpracována, vás osloví charakteristické tóny mandlí, sušenek a vanilky.
Elvis Tineo Rafael pochází z rodiny, která se již nějakou dobu věnuje pěstováním kávy. Vlastní malý pozemek o rozloze 3 hektarů v oblasti El Diamante v Jaen. Na jeho farmě můžeme najít odrůdy bourbon, caturra a catuai v nadmořské výšce 1600 – 1900 m. n. m. Při sběru celá jeho rodina spolupracuje, pomáhají si při sušení a zpracování kávy a sdílejí svá zařízení, aby zajistili co nejlepší výsledky. Elvis v posledních letech investoval do zlepšování kvality, proto začal experimentovat s různými fermentacemi a předfermentacemi. To se mu vyplatilo a v roce 2018 v Cup of Excellence skončil na skvělém 7. místě a rok poté mezí top 30. El Diamante je oblast, produkující kávu nejblíže městu Jaen. Najdeme zde nespočet chráněných lesů, které jsou domovem původní flóry a fauny. Zároveň se zde nachází velký počet vodních zdrojů, což velmi pomáhá s pěstováním a zpracováním kávy.
Metoda zpracování kávy honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.
- Nadmořská výška: 1600 - 1800 m n. m.
- Farmář: Elvis Tineo