Výběrová káva Peru ELMER TINEO z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny zeleného jablka, kešu a třtinového cukru.
Jaen je město i region nacházející se vysoko v džungli v dalekém severním Peru. El Diamante je podoblast Jaen. Je jedinečně umístěná v těsné blízkosti města, takže ideální pro obchodování s kávou. S nadmořskou výškou od 1700 do 1900 m.n.m. má perfektní klima pro pěstování kávy. Nachází se tady mnoho zdrojů sladké vody a chráněné lesy, které udržují prosperující přírodní prostředí.
Právě tady pěstuje pan Elmer různé druhy kávy, od běžných a známých až po ty experimentální. Pomáhá mu jeho syn Elvis, který má i své vlastní farmy. Je to rodinný business, kde se sbírají zralé třešně a přinášejí na rodinnou zpracovatelskou stanici. Tady mají mokrý mlýn (wet mill), loupačku a mycí nádrže, které sdílejí pro zpracování promyté i suchou metodou zpracované kávy.
Caturra je trpasličím přírodním hybridem odrůdy bourbon. První zmínky a nalezené rostliny jsou někdy z poloviny 50. let 20. století z Brazílie. Farmáři si ji rychle oblíbili právě kvůli jejímu malému vzrůstu, protože tak dokázali vysadit větší množství rostlin na menším prostoru a tím zvýšit výnosnost farem. Caturra má skvělé chuťové vlastnosti, bohužel je hodně náchylná na choroby.
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.900 m.n.m.
- Zpracovatelský závod: El Diamante