Výběrová káva Peru ANDRES BURGA z belgické pražírny Rush Rush Coffee Roasters je charakteristická tóny chmelu a pomeranče.
Andreas Burga vlastní tři hektary půdy v oblasti Calabozo. Farmu obhospodařuje společně se svým bratrem Augustinem. Věnují se společně sběru a sklizni třešní. Během největší sezóny na všechno dva nestačí a tak najímají i několik brigádníků.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1750 - 1950 m.n.m.
- Producent: Andreas Vasquez Burga