Výběrová káva Papua New Guinea Ainora ze slovenské pražírny Coffeein je charkateristické tóny banánů, žlutých melounů a bylinek.
Naposledy jsme měli specialitu z Papuy v roce 2016. To je už opravdu dlouhá doba. Na našem cuppingovem stole jednoduše výběrovky z Papuy nezvyknou přesvědčit a vždy jejich předčí kávy z jiných koutů světa. Ainora je ale jiná. Přesvědčila nás její sladkost a čokoládová dochuť. Ano, dají se najít chuťově mnohem bohatší kávy, ale myslím si, že i tato káva má co nabídnout a věřím, že si najde své fanoušky.
Káva pochází od drobných farmářů z regionu Obura-Wonenara, kteří by samostatně neměli šanci prodat svou úrodu. V první řadě proto, že mají drobné farmy a jejich výnos je malý a také nemají ani možnosti na zpracování třešní. Proto své zralé třešně prodávají do zpracovatelské stanice Ainora. Ta jejich zpracuje promytou metodou a následně prodá zájemcům za nejvyšší možnou cenu.