Cascara je obal kávového zrníčka – je to třešeň, ve které káva zraje.
Tato cascara je odrůdy caturra a pochází z farmy Carmen Estate Carlose Aguilery. Zpracována je suchou metodou. Kávové třešně jsou sušeny na slunci, po popraskání obalu jsou kávová zrna oddělena od třešně. Třešeň se poté dále suší a jemně drtí. Chuťově je velmi sladká a ovocná. Připravený nápoj obsahuje kofein, avšak v 4-8x menším množství než v kávě.
Doporučená příprava:
Cascaru připravte ve french pressu, nebo jednoduše v hrnku, použijte cca 4g (1 plná kávová lžička) na 100ml horké vody. Louhujte 4 minuty a rozdělte do hrnečků. Nebojte se však experimentovat, délka extrakce ani poměr cascary a vody nejsou tabu.
Při přípravě ve vakuum potu použijte 12g na 300ml a extrahujte ve vrchní nádobě 2,5 minuty a poté stáhněte plamen.
- Farma: Carmen Estate
- Farmář: Carlos Aguilera
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.