Tato káva pochází z Brazílie a pochází z regionu Minas Gerais. Jedná se o odrůdu Catuaí, která byla zpracována metodou natural. Perfektní volba pro milovníky sladkého espressa. Očekávejte tóny hořké čokolády, holandského kakaa, višní a karamelu.
Origin espresso je nová řada, které praží zejména pro přípravu v automatickém espresso kávovaru, ale vychutnají si ji i milovníci italského stylu espressa. Oproti Fifty espressu, které je vždy směsí 2 arabic, je Origin espresso čistě jedno-druhová káva. To znamená, že zrna pochází pouze z jedné země, regionu a farmy. Díky tomu si můžete vychutnat jedinečné chuťové nuance, které jednotlivé pěstitelské země a regiony nabízejí. I když se kávy v rámci Origin espresso mění, vždy si můžete být jisti, že se dočkáte parádně hutného espressa s minimální aciditou a velkou sladkostí a hořkostí.
Tato kávička byla zpracována suchým způsobem, tedy naturálně. Na farmě se čtyři roky zkoumaly technologie sušení, než se rozhodlo pro statický box, který umožňuje řízené a pomalé sušení s tím, že zrna stačí jednou denně otočit. Proces je řízen elektronicky s maximální pozorností věnovanou detailům. To umožňuje zvládnout velké objemy kávy, zejména když počasí není příznivé pro sušení na terase. Když je ale počasí ideální k tradičnímu sušení na čerstvém vzduchu, třešně se pokládají na terasy, kde sušení trvá přibližně 10 až 15 dní. V mechanické sušičce tento proces trvá 36 až 48 hodin. V závislosti na povětrnostních podmínkách lze třešně sušit oběma způsoby.
- Nadmořská výška: 950 m n. m.