Nová Nikaragua od Candycane Coffee je perfektní volbou, jak si vychutnat skvělé espresso. Krásně vybalancovaná sladkost, připomínající crème brûlée a zralé hrušky. Závěr se překlopí do kvalitní čokolády. Prostě slast a perfektní kafe na každý den.
Produkci kávy má pod taktovkou Zuzana Černá, která se na finca Aurora stará o kontrolu kvality, fermentační procesy a chod mlýnu. Zkrátka tyhle zrníčka jsou její kávové dětičky. Pokud sledujete naše sociální sítě a zmínky, mohli jste zaregistrovat, že kávu jsme za ní jeli vybírat a chod na farmě zdokumentovat. Finca Aurora je skutečně velký kolos, v hlavní sezoně sběru zaměstnává až 600 pracovníků z okolních vesniček. Sabio Coffee splňuje nejvyšší etické aspekty zaměstnávání a pracovníci jsou na jejich farmách nadstandardně ohodnocení. Při vybírání kávy nám velmi chutnala jejich oblíbená odrůda parainema vyznačující se větším objemem zrnka kávy. Tyto odrůdy velmi dobře reagují na fermentaci, takže si užijete 25 dní sušený natural na vyvýšených postelích.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1 400 m n. m.