Výběrovka ze španělské pražírny San Agustín potěší výrazným jahodovým aroma. Čokoládový základ, tóny červeného ovoce a jemná vůně hluchavky, vám připomene teplé letní večery. Tahle káva je plná, hravá a intenzivní s vysokou aciditou.
Družstvo 25 de Marzo, založené v roce 2008 v San Juan de Río Coco v Madrizu, sdružuje 92 členů, z toho 23 žen a 69 mužů, kteří mají kávové farmy v různých oblastech obce. V družstvu se zaměrují na produkci kvalitní kávy, která je pěstovaná ekologicky a pěstitelé za ni získávají férové ceny.
Družstvo se snaží zejména o samostatnost. Aktuálně funguje jako nezisková společnost a poskytuje poradenství se sociální a environmentální odpovědností v každé fázi produkce. Družstvo pěstitelům pomáhá s prodejem a uvedením na trh. Družstvo se také snaží přispět ke zkvalitnění života nejen svých pěstitelů, ale i jejich rodin.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na africké postele, kde se suší. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1 300 m n. m.