Výběrová káva Nikaragua LAS NUBES z české pražírny Fiftybeans je charakteristická tóny šumivého rosé, jahod a limetky.
Kávy z Nikaragui pro mě vždy byly docela loterie a bylo těžké vybrat něco opravdu zábavného. No a letos se to opravdu povedlo. Odrůda Java má stejné genetické kořeny jako věhlasná Geisha, takže se v mnohém shodují.
Káva z údolí Las Nubes je krásně čistá a sladká. Název této farmy představuje výhledy. Výhledy na okolní vrchy a hory, které obestupují mraky v této oblasti. Las Nubes je spolek 20 farmářů, kteří pocházejí z této oblasti a tvoří výbornou zrnkovou kávu. Díky jejich produkci mají možnost zaměstnat mnoho lidí z regionu a chtějí pokračovat v inovacích pro budoucí sklizně.
20 farmářů společně vyprodukovalo tento lot, který si nechali zpracovat jako natural v závodě La Concordia. Třešně po sběru sušili 28 dnů na afrických postelích a poté dopravili do suchého mlýnu La Estrella, který nabízí skvělé vybavení pro zpracování a analýzu kávy. Tenhle způsob zpracování v kávě zvýraznil sladkost a šťavnatost.
Tóny šumivého rosé, jahod a limet vás budou bavit s každým srknutím.
Pro upražení této kávy používám pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje mi to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím dokáži zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost.
Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte kávu nejdříve 7 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.
- Nadmořská výška: 1.300 m.n.m.