Zrnková káva Nikaragua Jinotega ze slovenské pražírny Coffeein je charakteristická tóny kakaa a hořké čokolády.
Tělo kávy je mohutné, čokoládové. V chuti kávy dominují těžké čokoládové a kakaové tóny s minimální aciditou. Dochuť kávy se nese v podobném čokoládovém duchu. Dochuť je krátká, ale intenzivní.
Kávovníky se pěstují v oblasti Jinotega, ve vulkanické půdě, v nadmořské výšce 1600 - 2000 m n. m. Káva je zpracována mokrou metodou a následně sušená na slunci. Ruční sběr i třídění.
- REGIÓN: Jinotega
- FARMA: drobní farmáři z regiónu
- DRUŽSTVO: Aldea COOP
- ODRUDA: Caturra, Catuai
- ZPRACOVÁNÍ: promyté, sušené na slunci
- NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1600 - 2000 m n. m.