Výběrová káva Nikaragua Dipito z pražírny Candycane coffee s charakteristikou kakaa, nugátu a hrušek.
Po loňském úspěchu se i letos můžete těšit na krásně sladkou a vyváženou kávu z produkce malého zpracovatelského závodu Cafetos de Segovia, který vlastní a provozují sestry Ana a Martha Albir. Už druhá generace farmářů z této rodiny, která se stará a provozuje tuto stanici. Zasloužili se hlavně o zvýšení kvality produkované kávy a investují také do vzdělávání místní komunity. Od farmářů vykupují jen zralé třešně, které pak pod pečlivým dohledem zpracovávají a třídí. Kromě produkce mikrolotů se soustředí i na produkci větších lotů tzv. “regional select”, které dávají farmářům vyšší jistotu příjmu a obživy. Tyto loty jsou díky své vyváženosti skvělou kávou pro espresso. Naše espresso je krásně sladké jako nugát, s ovocnými tóny zralých hrušek s dochutí holandského kakaa.
- producent: Caffetos de Segovia
- oblast: Nueva Segovia
- nadmořská výška: 1300 – 1500 m. n. m.
- odrůdy: Bourbon, Cattura
- zpracování: promyté
- sklizeň: 2019
- cuppingové skóre: 85,5