Naturální káva vhodná na přípravu filtru s ovocnou chutí sladkých jahod doplněná o krémovou jogurtovou chuť. Taková je Nikaragua LAS MARIAS od Routes Coffee Roasters.
Don Teo začal pěstovat kávu před více než 20 lety. Jeho farma Las Marías nese jméno po mnoha Marías v rodině, zejména po jeho dceři. Farma se nachází v odlehlé, ale prosperující vesnici v Jalapě, Nueva Segovia. Když v této oblasti začínal pěstovat kávu, nebyly zde žádné cesty, takže věděl, že to bude náročné. Jako mladý a nepříliš zkušený farmář neměl k dispozici dopravu ani prostředky, takže každý den chodil více než dvě hodiny pěšky, aby se dostal ze svého domu na farmu. Vzpomíná, že musel kameny, nářadí a další potřebné vybavení převážet na oslech nebo koních, aby otevřel hlavní přístupovou cestu. Před prací v kávě se věnoval komerčnímu zpracování dřeva a rýže, avšak v kávě našel svou skutečnou vášeň.
Don Teo říká: "Naučil jsem se, že vyrábět hodně je dobré, ale vyrábět kvalitně je lepší, obojí jde ruku v ruce, musíte vyrábět produkt, kvůli kterému se každý den probudíte a cítíte se hrdí. Další věc, kterou jsem se naučil, je, že se vyplatí pracovat na vytvoření fondu, který člověku jako výrobci umožní svobodně pracovat a investovat". Celá tato léta se soustředil na produkci konzistentní kávy, přičemž integroval hybridní i tradiční odrůdy, aby dosáhl rovnováhy mezi produkcí a kvalitou. Mezi odrůdami na farmě jsou Caturra, Catuai, Marsellesa, Parainema, Catimor. Don Teo se svěřil, že "nalezení vlastního receptu" mu umožnilo udržet se nad vodou a dosáhnout pozoruhodné kvality po všechny ty roky.
Káva byla zpracována suchou metodou. Při suché mětodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.