Výběrová káva Kostarika SOLIS & CORDERO z české pražírny Candycane coffee je charakteristická tóny kandovaného ovoce, perníku a kakaa.
Tato káva pochází z produkce Ivana Solise a jeho rodiny. Ivan je v dnešní době jeden z největších producentů v regionu Tarrazu. Jeho cesta k vlastnímu zpracovatelskému závodu však byla dlouhá a složitá. Jako mladý pracoval na farmě svých prarodičů. Když farmu prodali, Ivan se nechával zaměstnat jako pomocná síla ve větších zpracovatelských závodech a na velkých farmách. Postupně sbíral zkušenosti a vědomosti, až konečně v roce 2017 založil rodinný Solis & Cordero micro mill. Tam se mu podařilo zúročit všechny předešlé roky tvrdé práce a káva z jeho závodu se řadí mezi špičku v Kostarice.
Lot kávy odrůdy Catuai je zpracován metodou Red Honey. Třešně se vyloupou, ale na zrnkách se ponechá značné množství dužiny. Káva se následně suší na afrických postelích, kde ji celá rodina obrací a přesouvá od začátku do konce sušení – což obvykle trvá asi 15 dní. Tento proces přidává kávě na celkové sladkosti a zároveň ovocnosti. Káva je také v chuti čistší než klasické naturální zpracování.
- Sklizeň: 2022
- Nadmořská výška: 1 900 m n. m.