Zažijte jedinečnou chuť výběrové kávy Kostarika SAN ISIDRO z prestižní nizozemské pražírny Rum Baba. Tato káva vás okouzlí dokonale čistou, a přesto výraznou chutí, kde se snoubí svěží tóny kiwi, jemné květinové nuance a lahodný nádech lískových ořechů. Dopřejte si šálek, který vás přenese do světa těch nejvybranějších chutí.
Kostarika je proslulá pěstováním výborné kávy. V okolí San Jose se nachází farma, z níž pochází tato zrna. Rodinné farmářské duo, otec Johel Manghu se synem Mathiasem, pěstuje kávu v nadmořské výšce 1765 m n.m. Když farmu Johel Manghu koupil před 40 lety, původně nebyla oblast pro růst kávovníků a bohatou sklizeň vhodná. Nejdříve tedy byla půda využitá pro růst a těžbu dřeva, a jak šly roky, k farmě přibyla cesta, zemědělské budovy a půda získávala živiny z vegetace. V posledních letech ale kvůli (anebo spíš díky?) globálnímu oteplování došlo ke změně podmínek na farmě, a tak se farmář rozhodl zde před 5 lety vysázet prní kávovníky.
Anaerobní fermentace je pokročilý proces zpracování kávy, který probíhá bez přítomnosti kyslíku. Po sklizni jsou kávové třešně umístěny do uzavřených nádob, kde fermentují po dobu 18 až 72 hodin, v závislosti na požadovaném chuťovém profilu. Tento proces je pečlivě kontrolován, aby se zajistilo optimální prostředí pro rozvoj přírodních kvasinek a bakterií. Anaerobní fermentace podporuje vznik výrazných chutí a aromat, často zahrnujících tóny tropického ovoce, koření a komplexní sladkost. Po fermentaci jsou třešně sušeny na vyvýšených postelích, kde se pravidelně obracejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Tento inovativní přístup zpracování přináší kávu s jedinečným a intenzivním chuťovým profilem, která zanechává dlouhotrvající dojem.