Nenechte si ujít tuto jedinečnou kávičku na espresso od známé české pražírny Candycane Coffee. Tato káva z Kostariky zpracovaná metodou honey se pyšní příjemně ovocným aroma třešní, sladkou chutí po lesním medu s kakaovou dochutí. Užijte si i vy každý doušek této lahodné kávy!
La Guaria patří farmáři Leo Garrovi a nachází se v nadmořské výšce 1700 m v regionu San Isidro. Carlos Montero, který s Leem spolupracuje, je jedním z nejplodnějších farmářů, kteří vzešli z krajiny kostarické kultury produkce kávy. Když Carlos vyrůstal, připadala mu Kostarika jako jiné místo - byla to rozvojová země a Carlos vzpomíná, že byl vychováván velmi skromně. Jeho otec Eli pracoval jako zaměstnanec majitele pozemků, který pěstoval kávu v oblasti, kde se dnes nachází Carlosův mokrý mlýn. Carlosovu otci se podařilo získat vlastní pozemky pro pěstování kávy a ukázalo se, že v roce 1960 byl jedním ze zakládajících členů světoznámé společnosti CoopeDota. Po mnoho let rodina Monterero - Lucia, Marianela, Jacob a Maria Jose nepřetržitě budovala a rozvíjela své farmy a nakonec vybudovala Micro Beneficio Don Eli. Díky tomu získali plnou kontrolu nad celým procesem výroby kávy. Díky tomu byli schopni produkovat jednu z nejkvalitnějších speciálních káv v Kostarice.
Tento lot byl zpracovaný metodou white honey, pro kterou je základní predispozice důsledná selekce kvalitních a zralých kávový zrn. Kávové třešně se sbírají ručně až když jsou dobře uzrálé. Následuje vyloupání a pomalé sušení v tenkých vrstvách. Carlos nechává po vyloupání na zrnu méně dužiny tak, aby výsledná káva byla krásně sladká a čistá.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.