Výběrová káva Kostarika JUANACHUTE z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny skořice a tmavého ovoce.
Tarrazu je jednou z klíčových oblastí pěstování kávy v Kostarice. Sopečná půda, vysoká nadmořská výška a jednotlivé zpracovatelské závody na většině farem vytvářejí perfektní podmínky. Producent Tacho Castro je nadšený svým inovativním anaerobním procesem. Už roky experimentuje s anaerobní fermentací. Jeho 11 ha farma je pojmenována po Tachově babičce Juaně, která byla přezdívána „Chute“. Tacho. Zralé kávové třešně se udržují v uzavřené nádrži, takže kyslík nemůže vstoupit do procesu fermentace. To trvá několik dní a vytváří fantastickou chuť. Těšit se můžete na tóny skořice, tmavého ovoce, jahod, drobivého koláče a třešní s krémovým a mléčným pocitem v ústech.
- Producent: Tacho Castro
- Nadmořská výška: 1.600 m.n.m.