Kostarika IMPULSAR je káva pěstovaná v nadmořské výšce 1500 metrů. Zrna jsou kombinací odrůd Catuai a Caturra a zpracovávají se naturální metodou. Výsledkem je šálek s bohatými tóny mléčné čokolády a karamelu, jemným květinovým aroma a nádechem ananasu. Kyselost je trpká a dodává kávě jasnou a živou chuť.
La Chumeca je unikátní v tom, že připravují pouze naturálně zpracovanou kávu. K mytí, plavení a třídění třešní před sušením se používá vlastní technika. La Chumecu provozuje Martin Ureña a jeho rodina. Martin již čtyři generace pracuje s kávou, ale nejvíce si ji zamiloval v roce 2014, kdy začal zpracovávat kávu na farmě, kterou zdědil. V La Chumeca experimentují s fermentacemi a od roku 2016 se používá několik fermentačních metod kombinující aerobní a anaerobní fermentaci. Pro fermentaci je připraveno 16 nerezových tanků. Během procesu je sledováno ph i teplota.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.