Ovocná a kořeněná sladká Kostarika. Pražírna Kávoholik si ji pro vás připravila na filtr. V chuti najdeme pomeranč, tropické ovoce a skořici. Ochutnejte toto kafíčko i vy a určitě to bude káva, ke které se budete rádi vracet!
Pro své úrodné klima je káva z těchto oblastí velmi oblíbená v rámci celého exportu. Francisco Molina tak přichází s odrůdou Catuai, která pochází právě z této oblasti, konkrétně z provincie San Jose, do které spadá kanton Pérez Zeledón. Odrůda je pěstována v nadmořské výšce 1.765 m n. m. a i tento faktor se odráží ve výsledné kvalitě této šarže, stejně tak jako metoda, kterou je nadále zpracována.
Catuaí je uměle vyšlechtěné spojení dvou přírodně vzniklých variet – žluté Caturry a Mundo Novo. Své počátky má v brazilském v Instituto Agronomico. Poprvé spatřila světlo agronomické laboratoře už na konci 40. let, ale veřejně byla uvedena až po dlouhém období kultivace v 70. letech. Dnes je hojně pěstovaná ve střední Americe a v Brazílii. Často se vyskytuje ve směsích společně se svou mateřskou Caturrou. Je to tím, že farmáři obě odrůdy s oblibou pěstují vedle sebe a při sklizni je nedokážou úplně oddělit. Společným pěstováním se rostliny vzájemně posilují a obohacují, jsou odolnější proti nemocem.
- Nadmořská výška: 1780 m n. m.