Výběrová káva Kostarika FINCA SAN CRISTOBAL z polské pražírny Hayb Speciality Coffee je charakteristická tóny švestek v čokoládě, třešní a jahod.
Farma San Cristobal de Llano je ve vlastnictví Danila Salazara Ariase a nachází se na 17 hektarech půdy v Llano Bonito, Naranjo. Danilo vyrábí kávu přes padesát let a na své farmě pěstuje nejen kávu, ale také banány a broskve. Je členem Cafe de Altura de San Ramon. Jedná se o organizaci založenou v roce 2004 za účelem zpracování kávy po celé Kostarice. Asociace tvrdě pracuje na tom, aby svým více než 500 producentům poskytla znalosti a zdroje, které potřebují k prodeji své kávy, které si zaslouží.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1.700 m.n.m.