Výběrová káva Kostarika FINCA FRAILES z české pražírny Chroast je charakteristická tóny švestek, karamelu a mléčné čokolády.
Třešně pro tento lot byly vyprodukovány na farmě Gerarda Calva, Zairy Marín a Williama Méndeze, kteří spoluvlastní a spravují Finca Frailes. Farma se zaměřuje výhradně na pěstování odrůd Caturra a Catuai. Důležitým partnerem pro farmáře z místních regionů, včetně Frailes je malý kávový mlýn Palmichal. Díky terasám a vyvýšeným postelím pro různé druhy sušení třešní je mlýn schopen zpracovat kávu promytou metodou, honey metodou i metodou naturální. Naše káva je zpracována metodou honey, tzn., že mechanicky je odstraněn pouze obal třešně a káva se na sušících terasách suší včetně části lepkavé dužiny, a to přibližně 8 dnů za průběžného obracení.
- zpracovatelská stanice: Palmichal
- farma/producent: Finca Frailes - Gerardo Calvo, Zaira Marín a William Méndez
- nadmořská výška: 1500-1600 m.n.m.
- druh/odrůda: Caturra
- sklizeň: prosinec-březen