Výběrová káva Kostarika FERNANDO CORDERO ze slovenské pražírny Concept Coffee Roasters je charakteristická tóny skořice, jablečného cideru a rosé.
Fernando je producent kávy známý svojí konzistentní a vysokou kvalitou. Pochází z rodiny pěstitelů kávy a vyrůstal na farmě. Jako jeden ze šesti sourozenců si Fernando nikdy nepředstavoval, že někdy v budoucnu povede farmu. Rodina Cordero je jednou z deseti rodin, které zpracovávají kávu v Cordilleru de Fuego. Majitel společnosti Cordillera de Fuego, Luis Campos, přišel poprvé s myšlenkou termické fermentace před více než 10 lety a po letech výzkumu ji úspěšně zavedl a před 5 lety poprvé prodal kávu z tohoto jedinečného procesu. Cílem jeho procesu termické fermentace je získat přirozené ovocné chutě kávových třešní prostřednictvím kontrolovaného procesu fermentace. Jedinečné chutě a chuťové tóny mikrokávy z termické fermentace pocházejí z jeho speciálního způsobu zpracování.
Tento proces začíná výběrem ručně sbíraných super zralých kávových třešní, které mají stupeň Brix (měření obsahu cukru) blízký 26. Výběr třešní v době jejich největší zralosti umožňuje dosáhnout vysokého obsahu cukru. Při tomto speciálním procesu se kávové třešně přidávají do nádrží z nerezavějící oceli s ponechaným slizem. Nádrže jsou vzduchotěsné a nepřítomnost kyslíku stimuluje proces termické fermentace. V procesu se vyvíjí jedinečná řada kyselin, jako jsou mléčná a jablečná, které se promítnou do velmi komplexní chuti. Po dokončení se káva 100% suší na slunci.
- Nadmořská výška: 1.780 m.n.m.
- Farma: Cordero family