Kávový producent Ivan Solis přichází s novou neskutečně sladkou kávou z Kostariky, kterou pro vás upražila česká pražírna Candycane Coffee. Tato káva vás nadchne příjemným sametovým tělem, ve kterém vaše chuťové pohárky potěší zralé ovoce, cukrová třtina a smetana. Tato zrnka jistě podpoří úžasný zážitek z vašeho kávového rituálu a jen tak vás neomrzí.
Ivan Solis je v dnešní době jedním z největších producentů kávy v regionu Tarrazu. V kávovém světě se pohybuje už od svých mladých let, kdy pracoval na malé farmě svých prarodičů. Postupně se propracoval až do velkých zpracovatelských závodů kávy, kde získával více a více vědomostí a zkušeností, až se rozhodl, že se na vlastní pěst pustí do vlastní produkce. V roce 2017 tedy založil vlastní rodinný Solis & Cordero micro mill, kde uplatnil všechny své zkušenosti z předešlých let a nyní se řadí ke špičce v kostarické produkci kávy.
Zrnka jsou pro vás zpracována polopromytě. Sklizená úroda putuje do vodních lázní, kde probíhá selekce zralých a nezralých plodů. Vytříděné plody dále cestují do loupacích strojů, kde jsou zbaveny vrchní slupky a části dužiny. Poté zemědělci nechávají zrnka v pergamenu a dužině schnout na slunci na afrických postelích jako u suchého způsobu. Takto usušená zrna se pak jen oloupají a jsou připravena k exportu. Takto zpracovaná káva má jemné, ale výrazné tělo a neobsahuje příliš kyselé tóny. Výhodou tohoto zpracování je mnohem menší množství spotřebované kávy a tím je tedy celý proces ekologičtější a šetrnější k naší planetě.
- nadmořská výška: 1700 m. n. m.
- oblast: Santa Maria de Dota
- zpracovatelská stanice: Solis & Cordero micro mill
- producent: Ivan Solis
- sklizeň: 2022