Nádherně sladká, medová kávička z pražírny Candycane nese název El Salto. Jedná se o typická zrnka z Kostariky, která vám jednoduše učarují. Kombinace hroznového vína, cukrové třtiny a čokolády přeci nikdo neodolá. Za tento chuťový profil vděčí terroiru Kostariky a také zpracování metodou white honey!
Carlos Montera vlastní několik farem a malý zpracovatelský závod Don Eli v regionu Los Santos v Kostarice. Farma se nachází v nadmořské výšce 1600 metrů nad mořem a pěstují na ní výhradně kávovníky odrůdy Catuai.
Kostarika si již po dlouhou dobu drží pověst vývozce kvalitní a chutné kávy, čemuž může vděčit hlavně proaktivně zapojené vládě, dobře rozvinuté infrastruktuře a vhodným klimatickým podmínkám. Vlahý vítr vanoucí od Karibiku zalévá deštěm všech osm kostarických regionů, každý něčím jedinečný, od vysoce položeného Tarazzú, ve kterém najdeme kávy šťavnatě ovocné s okouzlujícím květinovým aroma, přes západní Central Valley propůjčující kávám sladké čokoládové tóny, po východní Tres Rios na sopce Irazu s kávami překypujícími sladkostí bonbonů, sušenek a sladkého ovoce.
Tento lot byl zpracovaný metodou white honey pro kterou je základní predispozice důsledná selekce kvalitních a zralých kávových zrn. Kávové třešně se sbírají ručně až když jsou velmi zralé. Následuje vyloupání a pomalé sušení v tenkých vrstvách. Carlos nechává po vyloupání na zrnu méně dužiny tak, aby výsledná káva byla krásně sladká a čistá. Přesně tak docílí tohoto výborného šálku kávy.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.