Kostarika EL RODEO - espresso

od Candycane coffee

280 Kč vč. DPH
Momentálně vyprodáno
Pražírna
Candycane coffee
Krajina
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Palmichal
Použití
Espresso
Stupeň pražení
Střední
Způsob zpracování
Medové (honey)
Metoda přípravy
Espresso, Mokka konvička

Výběrová káva Kostarika El Rodeo - espresso z pražírny Candycane coffee s charakteristikou tropického ovoce, černého rybízu a melounu.

Palmichal Micro-Mill je novým projektem, který si klade za cíl najít farmáře s unikátní kávou a díky bezchybnému zpracování plně rozvinout kvalitu kávy. Káva při zpracování prochází několika stupňovou selekcí. První je ve fermentačních nádržích, kdy se odstraňují takzvané “floaters” další selekce probíhá při vyloupání a následně při sušení na “patios”, kde se káva suší 12 dní. Náš lot je káva odrůd Cattura a Catuai zpracovaná metodou Honey. Při této metodě se při loupání neodstraní celá dužina ale pouze slupka a část dužiny. V chuťovém profilu káva získává to nejlepší z naturální metody zpracování, ale díky následnému promývání je šálek čistý s komplexnější strukturou a aciditou.

Káva se vyznačuje obrovskou sladkostí tropického ovoce, aciditou černého rybízu, melounu a krásným, čistým tělem.

  • producent: Cristian Alvarez
  • oblast: Palmichal
  • nadmořská výška: 1700 m. n. m.
  • odrůdy: caturra, catuai
  • zpracování: honey
  • sklizeň: 2018
  • cuppingové skóre: 88

Další kávy od Candycane coffee

Candycane coffee - Etiopie HALAKA HAMBELLA
Candycane coffee - Honduras EL PANTANAL
Candycane coffee - Peru SAN IGNACIO
Candycane coffee - Uganda THE COFFEE GARDENS
Candycane coffee - Kolumbie FRONTERA
Candycane coffee - Kolumbie LA PLATA - bezkofeinová
Candycane coffee - MAMA MADE PROUD II. - 1000g

Zákazníci také nakoupili

merchant
merchant
merchant
merchant
merchant
merchant

Hodnocení

Hodnocení celkem
0.0 / 5
Doporučuje
0%
0 z 0 uživatelů

Diskuze

Celkem dotazů
0
0 odpovědí