Výběrová káva Kostarika El Rodeo - espresso z pražírny Candycane coffee s charakteristikou tropického ovoce, černého rybízu a melounu.
Palmichal Micro-Mill je novým projektem, který si klade za cíl najít farmáře s unikátní kávou a díky bezchybnému zpracování plně rozvinout kvalitu kávy. Káva při zpracování prochází několika stupňovou selekcí. První je ve fermentačních nádržích, kdy se odstraňují takzvané “floaters” další selekce probíhá při vyloupání a následně při sušení na “patios”, kde se káva suší 12 dní. Náš lot je káva odrůd Cattura a Catuai zpracovaná metodou Honey. Při této metodě se při loupání neodstraní celá dužina ale pouze slupka a část dužiny. V chuťovém profilu káva získává to nejlepší z naturální metody zpracování, ale díky následnému promývání je šálek čistý s komplexnější strukturou a aciditou.
Káva se vyznačuje obrovskou sladkostí tropického ovoce, aciditou černého rybízu, melounu a krásným, čistým tělem.
- producent: Cristian Alvarez
- oblast: Palmichal
- nadmořská výška: 1700 m. n. m.
- odrůdy: caturra, catuai
- zpracování: honey
- sklizeň: 2018
- cuppingové skóre: 88